فیلتر شکن‌ها به دلیل اینکه امنیت و حریم خصوصی را به اتصالات Wi-Fi عمومی و اینترنت اضافه می‌کنند، محبوبیت زیادی دارند. اما آیا فیلتر شکن‌ها از طرف پلیس قابل ردیابی هستند؟ شبکه‌های خصوصی مجازی (VPN) برای حفظ حریم خصوصی کاربران طراحی شده‌اند و با رمزگذاری اطلاعات و پنهان کردن آدرس IP، مانع از ردیابی موقعیت کاربر می‌شوند. بسیاری از کاربران از این سیستم برای دسترسی به سایت‌ها و سرویس‌های مسدودشده در کشورهای دیگر استفاده می‌کنند. به عنوان مثال، آدرس IP معمولاً دسترسی به محتوای محدود شده محلی را کنترل می‌کند. از VPN می‌توان برای دور زدن این محدودیت‌ها استفاده کرد. برای نمونه، فردی که در ایران زندگی می‌کند اما به اروپا سفر کرده، ممکن است به برخی از سرویس‌های بانکی در ایران دسترسی نداشته باشد. در این حالت، با اتصال به یک فیلتر شکن، آدرس IP اروپا پنهان شده و کاربر می‌تواند از محتوای مخصوص ایران استفاده کند.

فیلتر شکن به جای آدرس IP واقعی کاربر، آدرس سرور VPN را به نمایش می‌گذارد. به عنوان مثال، اگر کاربر در تهران باشد و به یک سرور VPN در آمستردام متصل شود، آدرس IP نشان می‌دهد که کاربر در هلند قرار دارد.

در نگاه اول، فیلتر شکن‌ها به نظر می‌رسد که تمامی ردپای دیجیتال کاربر را پنهان می‌کنند. اما آن‌ها تضمین کننده ناشناس بودن کامل نیستند. ISP ها قادر به مشاهده استفاده از VPN توسط کاربران هستند، اما نمی‌توانند اطلاعات خاصی مانند تاریخچه جستجو، فایل‌های دانلود شده و اطلاعات شخصی را مشاهده کنند. با این حال، فیلتر شکن به کاربران کمک می‌کند از نظارت دولت‌ها و سازمان‌های مختلف در امان بمانند و سطح بالایی از امنیت را برای مرور وب فراهم می‌کند.با این حال، فیلتر شکن ها نمی‌توانند به صورت کامل امنیت را تضمین کنند. اگر یک سیستم هک شود، مجرمان سایبری می‌توانند اطلاعات کاربر را مشاهده کنند، حتی اگر از VPN استفاده شود. همچنین، در برخی موارد، پلیس و سازمان‌های دولتی می‌توانند به داده‌های رمزگذاری‌شده VPN دسترسی پیدا کنند.

پلیس چگونه می‌تواند یک فیلترشکن VPN را ردیابی کند؟

در بسیاری از موارد، پلیس به‌طور مستقیم به فعالیت‌های آنلاین کاربران یا داده‌های فیلترشکن دسترسی ندارد. اما در صورت بروز جرم‌های سنگین، این معادله تغییر می‌کند. در شرایطی که یک جنایت جدی اتفاق بیافتد، پلیس می‌تواند از ISP کاربر درخواست کند تا داده‌های لازم را در اختیار قرار دهد. اگر کاربر از فیلترشکن استفاده کرده باشد، ارائه‌دهنده فیلترشکن ممکن است ملزم به ارائه اطلاعات کاربر شود. به عنوان مثال، پلیس در مواردی موفق به دسترسی به داده‌های VPN شده و توانسته مزاحمان اینترنتی و مجرمان را شناسایی کند. لاگ‌های فیلترشکن به بازرسان کمک کرده تا به آدرس IP واقعی مجرمان دسترسی پیدا کنند. آدرس IP مستقیم کاربران به پلیس ارائه نمی‌شود، زیرا فیلترشکن‌ها داده‌ها را رمزگذاری کرده و از طریق سرورهای مختلف مسیریابی می‌کنند. با این حال، اطلاعات دیگری که از طرف ارائه‌ دهنده VPN به پلیس داده می‌شود، ممکن است به آن‌ها کمک کند تا مکان کاربران را ردیابی کنند.

پیشنهاد مطالعه :  علت نشان ندادن انلاین بودن در واتس اپ چیست؟؟

پلیس چه اطلاعاتی می‌تواند از فیلترشکن (VPN) شما بدست آورد؟

پلیس می‌تواند به‌طور قانونی برای دسترسی به برخی اطلاعات از ارائه‌دهنده فیلترشکن اقدام کند. این اطلاعات ممکن است شامل سوابق وب‌سایت‌هایی باشد که کاربر در زمان اتصال به فیلترشکن از آن‌ها بازدید کرده و همچنین آدرس‌های IP واقعی. سوابق اتصال می‌تواند اطلاعاتی مانند زمان و مدت اتصال کاربر به یک سرور VPN را در اختیار پلیس قرار دهد. اطلاعات مربوط به صورتحساب نیز که شامل آدرس و نام کابری و جزئیات بانکی می‌شود، معمولاً در دسترس است.

با این حال، برخی از ارائه‌دهندگان VPN سیاست “عدم ثبت سوابق” را تبلیغ می‌کنند؛ به این معنا که آن‌ها هیچ‌گونه اطلاعاتی از کاربران ذخیره نمی‌کنند. در چنین شرایطی، اگر پلیس درخواست دسترسی به داده‌ها را بدهد، ارائه‌دهنده هیچ اطلاعاتی برای ارائه نخواهد داشت. اما در بسیاری از موارد، نوعی داده وجود دارد که باید به دست پلیس برسد. اطلاعات صورتحساب، معمولاً یکی از این موارد است. به همین دلیل برخی از کاربران برای حفظ حریم خصوصی خود، از ارزهای دیجیتال برای پرداخت استفاده می‌کنند. علاوه بر این، برخی از ارائه‌دهندگان که ادعای “عدم ثبت سوابق” دارند، ممکن است به‌طور مخفیانه نوعی از سوابق را نگهداری کنند. بیانیه حریم خصوصی آن‌ها باید دقیقاً نشان دهد که چه داده‌هایی ثبت می‌شود. اگر ارائه‌دهنده نتواند ممیزی‌های امنیتی یا تأییدیه‌های مستقل از سیاست‌های حریم خصوصی خود ارائه دهد، احتمال دارد برخی از اطلاعات کاربران را ثبت کند.

آیا پلیس می‌تواند آدرس‌های IP را ردیابی کند؟

اگر پلیس به اطلاعات مربوط به اتصال VPN دسترسی پیدا کند، می‌تواند آدرس IP واقعی کاربر و دیگر جزئیات مربوط به زمان اتصال و استفاده از داده‌ها را مشخص کند. در صورتی که این دسترسی به طور کامل فراهم شود، پلیس می‌تواند از این اطلاعات برای شناسایی دستگاه و هویت کاربر استفاده کند.

آیا ترافیک اینترنت قابل ردیابی است؟

خبر خوب این است که تقریباً هیچ روشی برای ردیابی ترافیک اینترنت و رمزگذاری‌شده فیلترشکن وجود ندارد. مقامات قانونی تنها در صورت دسترسی به داده‌های مشخص، می‌توانند اطلاعاتی مانند وب‌سایت‌های بازدیدشده و سایر جزئیات را دریافت کنند. در غیر این صورت، هکرها و سازمان‌های نظارتی توسط رمزگذاری داده‌ها محدود می‌شوند.

البته استثنائاتی نیز وجود دارد. اگر دستگاه کاربر هک شود یا ارائه‌دهنده VPN دچار نفوذ شود، بدافزارها ممکن است به‌طور مخفیانه داده‌های رمزگذاری‌شده فیلترشکن را به مجرمان سایبری ارسال کنند. رعایت اصول امنیتی مانند اجتناب از کلیک بر روی لینک‌های مشکوک و ایمیل‌های ناشناس همچنان اهمیت دارد و می‌تواند از قربانی شدن در ترفندهای مهندسی اجتماعی جلوگیری کند.

همچنین، بهتر است سیستم‌عامل‌ها، برنامه‌ها و نرم‌افزار فیلترشکن به‌روزرسانی شوند تا از برطرف‌شدن آسیب‌پذیری‌ها اطمینان حاصل شود. در موارد بسیار نادر، هکرها ممکن است به کلیدهای رمزگذاری دسترسی پیدا کنند که به آنها اجازه می‌دهد به ترافیک فیلترشکن دسترسی داشته باشند.

کدام کشورها قوانین سختگیرانه‌ای در زمینه ردیابی VPN دارند و ممکن است از ارائه‌دهندگان VPN درخواست ارائه اطلاعات کاربران را داشته باشند؟

برخی کشورها قوانین مشخصی برای نگهداری داده‌ها دارند و برخی دیگر نه. زمانی که داده‌ها حساس هستند، بهتر است از یک ارائه‌دهنده VPN استفاده کنید که در کشورهایی مستقر است که به حریم خصوصی کاربران اهمیت می‌دهند. در برخی مناطق، ارائه‌دهندگان VPN موظف به به‌اشتراک‌گذاری اطلاعات کاربران با دولت‌ها نیستند. کشورهایی مانند جزایر ویرجین بریتانیا، پاناما و سوئیس از جمله مناطقی هستند که سطح بالایی از حفاظت داده‌های کاربران را ارائه می‌دهند.

پیشنهاد مطالعه :  آموزش نرم افزار جاسوس افزار L3MON برای هک گوشی اندویدی فقط در این سایت

در مقابل، برخی کشورها ممکن است در همکاری با نهادهای دولتی سختگیرانه‌تر عمل کنند. به‌عنوان مثال، برخی کشورها الزام می‌کنند که داده‌ها برای مدت زمان معین در داخل مرزهای ملی نگهداری شوند. این به معنای وجود فروشگاه‌های داده‌ای است که می‌توانند اطلاعات کاربران VPN را ذخیره کنند. چنین داده‌هایی ممکن است توسط نهادهای دولتی درخواست یا ضبط شوند. کشورهایی که باید مورد توجه قرار گیرند شامل ایالات متحده، انگلستان، استرالیا، کانادا، نیوزیلند، دانمارک، فرانسه، هلند، نروژ، آلمان، بلژیک، ایتالیا، سوئد، اسپانیا، اسرائیل، ژاپن، سنگاپور و کره جنوبی هستند. ارائه‌دهندگان VPN در این کشورها با مقداری ریسک مواجه هستند و ممکن است به ارائه اطلاعات کاربران ملزم شوند.

همچنین کشورهایی با مقررات سختگیرانه‌تری مانند چین و کره شمالی وجود دارند که در آنها اینترنت به‌طور کامل مسدود است مگر از سایت‌ها و مرورگرهای تأییدشده توسط دولت استفاده شود. چین از روش‌های پیشرفته‌ای برای تشخیص و محدودسازی استفاده از فیلترشکن هایی که برای دور زدن محدودیت‌های اینترنتی استفاده می‌شوند، بهره می‌برد. هر فردی که در چین فعالیت می‌کند باید بداند که داده‌های او به‌راحتی در دسترس نهادهای دولتی قرار می‌گیرد.

آیا فیلترشکن ها می‌توانند توسط هر کسی به طور کلی ردیابی شوند؟

هرچه فرد از نظر فنی ماهرتر باشد، احتمال بیشتری وجود دارد که بتواند به نوعی داده‌های فیلترشکن را ردیابی کند. اگرچه فیلترشکن آدرس IP را تغییر می‌دهد و داده‌ها را رمزگذاری می‌کند، اما هنوز راه‌هایی وجود دارد که ناشناس بودن کاربر را به خطر بیندازد. نتفلیکس به طور فعال تلاش می‌کند تا از دسترسی غیرمجاز کاربران فیلترشکن به محتوای محدود شده بر اساس موقعیت جغرافیایی جلوگیری کند. تنها تعداد کمی از فیلترشکن ها توانسته‌اند این محدودیت‌ها را دور بزنند.

هکرها نیز می‌توانند با استفاده از بدافزار دستگاه شما را آلوده کرده و آدرس IP واقعی و داده‌های شخصی شما را فاش کنند. به‌علاوه، کوکی‌ها نیز می‌توانند اطلاعات شما را افشا کنند. حتی با وجود تمام اقدامات امنیتی، حافظه کش کوکی‌ها می‌تواند اطلاعاتی نظیر ترجیحات، وب‌سایت‌های بازدید شده، آدرس IP و تاریخچه خرید شما را در دسترس قرار دهد.

همچنین، کاربران حرفه‌ای و آژانس‌ها می‌توانند از طریق اثر انگشت مرورگر، پروفایل کاربران را بر اساس سیستم‌عامل، نرم‌افزارهای نصب‌شده، منطقه زمانی، مشخصات سخت‌افزاری و سایر اطلاعات منحصر به فرد دیجیتالی تعیین کنند. با ترکیب این اطلاعات، می‌توان هویت کاربر را شناسایی یا حداقل به آن نزدیک شد.

آیا VPN + فیلترشکن های شرکتی خصوصی هستند؟

کاربران یک فیلترشکن شرکتی معمولاً تحت نظارت شرکت خود قرار می‌گیرند. کارفرمایان می‌توانند فعالیت آنلاین کاربر را ردیابی کنند و این شامل فیلترشکن ها نیز می‌شود. این موضوع بستگی به فیلترشکن شرکتی مورد استفاده دارد. برخی از آن‌ها از ردیابی داده‌های کارمندان توسط کارفرمایان جلوگیری می‌کنند، در حالی که برخی دیگر به آن اجازه می‌دهند. شرکت‌ها به احتمال زیاد فیلترشکن هایی را انتخاب می‌کنند که به آن‌ها امکان می‌دهد شواهدی از فعالیت‌های غیرقانونی یا مخرب مانند جاسوسی، سرقت مالکیت معنوی یا بازدید از وب‌سایت‌های غیرمولد را به‌دست آورند. بنابراین، افرادی که از VPN شرکتی استفاده می‌کنند باید از خطرات و مسئولیت‌های آن آگاه باشند.

و در مورد گوگل چه می‌توان گفت؟ گوگل در ردیابی هر چیزی که در وب رخ می‌دهد استاد است، بدون توجه به اینکه آیا شما از فیلترشکن استفاده می‌کنید یا نه. فقط کافی است وارد حساب کاربری گوگل شوید و “گوگل شما را زیر نظر دارد.”

پیشنهاد مطالعه :  هک چیست و هکر کیست؟ (انواع هکرها و ویژگی های آنها)

برای آزمایش، وارد یک فیلترشکن شوید و سپس از موتور جستجوی گوگل یا سرویس آن استفاده کنید تا به دنبال محصولی بگردید که قبلاً هرگز برای آن جستجو نکرده‌اید، مثلاً یک کلاه یا یک لامپ خاص. در چند روز آینده، ببینید چند تبلیغ مرتبط با آن محصول برای شما نمایش داده می‌شود.

آیا ردیابی فیلترشکن از طریق ISP امکان‌پذیر است؟

بله، ردیابی فیلترشکن از طریق ISP کاملاً امکان‌پذیر است. وقتی از یک فیلترشکن استفاده می‌کنید، ISP می‌تواند تشخیص دهد که شما به یک سرور VPN متصل شده‌اید و می‌تواند اطلاعاتی مانند حجم داده‌ها و زمان اتصال را مشاهده کند. اگرچه محتوای دقیق ترافیک شما رمزگذاری می‌شود، اما خود اتصال و استفاده از VPN برای ISP قابل شناسایی است.

در مواردی که فیلترشکن‌ها از پروتکل‌های قدیمی یا ناامن استفاده می‌کنند، این امکان وجود دارد که اطلاعات بیشتری نیز ردیابی شود. برای حفظ حریم خصوصی و امنیت بیشتر، بهتر است از VPN‌هایی با پروتکل‌های امن و معتبر استفاده کنید تا بتوانید از نظارت‌های ناخواسته جلوگیری کنید.

نکات کاربر:

اگر می‌خواهید آدرس IP یا داده‌های خود را با استفاده از فیلترشکن خصوصی نگه دارید، باید موارد ساده‌ای را رعایت کنید:

• از اقدامات امنیتی استاندارد مانند به‌روزرسانی نرم‌افزار، ضد بدافزار و اجتناب از کلاهبرداری‌های مهندسی اجتماعی استفاده کنید.

• از فیلترشکن های پولی استفاده کنید و از فیلترشکن رایگان اجتناب کنید.

• مطمئن شوید که ارائه‌دهنده فیلترشکن شما هیچ‌گونه اطلاعاتی را ذخیره نمی‌کند و به دنبال تأییدیه‌های مستقل باشید.

سوالات متدوال

آیا زمانی که در ایران با استفاده از فیلترشکن وارد صفحات مختلف می‌شویم، وب‌گردی‌های ما قابل ردیابی است؟

بله، حتی با وجود استفاده از فیلترشکن، برخی از اطلاعات شما می‌تواند توسط ارائه‌دهنده خدمات اینترنت (ISP) یا نهادهای دولتی ردیابی شود. فیلترشکن‌ها معمولاً آدرس IP شما را مخفی می‌کنند، اما اگر از فیلترشکن‌های ضعیف یا غیرمطمئن استفاده کنید، خطر افشای داده‌ها همچنان وجود دارد. استفاده از فیلترشکن‌های معتبر و امن توصیه می‌شود.

امنیت وب در ایران برای کامپیوتر و موبایل تا چه حدی است؟

امنیت وب در ایران بستگی به نوع استفاده و اقدامات امنیتی کاربران دارد. اگر از نرم‌افزارهای به‌روز شده، ضدبدافزارهای قوی و فایروال استفاده کنید، می‌توانید امنیت خود را افزایش دهید. اما همچنان، خطراتی مانند فیشینگ و هک وجود دارد، به‌ویژه اگر به منابع نامطمئن متصل شوید یا از فیلترشکن‌های ناشناخته استفاده کنید.

چگونه می‌توانیم از امنیت سرویس‌های VPN اطمینان حاصل کنیم؟

برای اطمینان از امنیت یک سرویس VPN، باید بررسی کنید که سرویس ارائه‌دهنده لاگ‌های کاربران را ذخیره نمی‌کند و از پروتکل‌های رمزنگاری پیشرفته استفاده می‌کند. همچنین تأییدیه‌های مستقل از امنیت این سرویس‌ها و بازخوردهای کاربران می‌تواند به انتخاب بهتر کمک کند.

آیا می‌توان از IP کشور دیگری استفاده کرد؟

بله، با استفاده از فیلترشکن‌های معتبر یا VPN‌ها، می‌توانید آدرس IP خود را تغییر داده و از IP کشور دیگری استفاده کنید. این قابلیت به شما اجازه می‌دهد از محدودیت‌های جغرافیایی عبور کنید و به محتوای مسدود شده دسترسی پیدا کنید.

شما چه فیلترشکنی را معرفی می‌کنید؟

با توجه به امنیت و قابلیت اطمینان، VPN‌ هایی مانند NordVPN، ExpressVPN و CyberGhost از بهترین گزینه‌ها برای کاربران هستند. این سرویس‌ها از پروتکل‌های قوی و پیشرفته استفاده می‌کنند و امنیت شما را در حین وب‌گردی تضمین می‌کنند.

منبع مقاله: techrepublic

برنامه SPY24 :

که اولین مورد از قوانین سایت و مهمترین آن مقابله با هک میباشد و هر گونه سو استفاده و استفاده نادرست از آموزش ها و برنامه های وبسایت SPY24 بر عهده کاربر می باشد.

سامانه مراقبت از خانواده (SPY24) نام یک نرم افزار موبایل با نصب و فعال‌سازی بسیار ساده می باشد که به والدین امکان کنترل و مدیریت فعالیت فرزندان در شبکه های مجازی موبایلی را می دهد.

در زیر می توانید برخی از امکانات برنامه SPY24 را مشاهده نمایید:

  • نظارت بر تماس ها و پیامک ها به همراه تاریخ و زمان
  • گزارش پیام های تلگرام ، اینستاگرام ، واتس اپ و…
  • موقعیت لحظه مستمر و مسیر های پیموده شده
  • وب سایت های بازدید شده و برنامه های اجرا شده
  • با قابلیت پنهان سازی ۱۰۰ درصد برنامه و مدیرت راه دور
  • امکان مسدود سازی وب سایت ها، برنامه ها و مخاطبین از راه دور